TA-elektronikk_logo-roed
VELG TRYGT - BRUK FAGFOLK - SPØR OSS!
Kontakt
Nedlasting
teamviewer-logo
Fjernhjelp

Visste du at det produseres kvalitetsvin i Norge og at de merker vinflaskene sine selv?

Det er på tide å oppdatere vinkartet for i Norge på Lerkekåsa vingård produseres det både druer, frukt, bær og vin - og egne vinflaskeetiketter.
10
Frodige Gvarv i Telemark blir omtalt som Norges eplehovedstad, men her finner du også en av landets få vingårder. Lerkekåsa vingård produserer en rekke drue-, frukt- og bærviner og drives av ekteparet Lill Gjestad Wollberg og Odd Eugen Wollberg. Hit kan du komme på dagstur for å smake på vin og lære hvordan vin lages. Du kan også overnatte og nyte late dager på vingården med blant annet vinsmaking og middag i restauranten. Du kan bo i tømmerstue eller kanskje den mest interessante attraksjonen; vintønner man kan sove i. I tre store eikefat er det innredet et særpregede soverom for en spesiell overnattingsopplevelse. De tykke eikeveggene har fortsatt dufter av edle dråper i seg, og fra dobbeltsengen kan du kikke rett ut i drueranker og vakre omgivelser. - Vi ønsker å tilby gjestene noe unikt og at skuldrene senkes skikkelig når man besøker oss. Det var akkurat det vi opplevde da vi var her første gangen, forteller Odd Eugen Wollberg.
Lerkekåsa vingård produserer både druer, frukt, bær og vin - og egne vinflaskeetiketter.
Lerkekåsa vingård produserer både druer, frukt, bær og vin - og egne vinflaskeetiketter.
Årlig produserer ekteparet rundt 1200 flasker. Druevin i alle varianter, herunder rosé-, hvit- og rødvin, i tillegg til frukt- og bærvin av blant annet rabarbra, epler og solbær. Rundt 1200 flasker årlig betyr samme antall vinflaskeetiketter. Tidligere bestilte Lerkekåsa vingård etikettene fra et trykkeri og fikk disse tilsendt på rull. Nå har ekteparet gått til anskaffelse av etikettskriveren Epson ColorWorks C3500 via TA Elektronikk.

 

Fargeskriver - Epson TM-C3500
Fargeskriver - Epson TM-C3500
- Å ha egen fargeetikettskriver er mye mer fleksibelt. Nå kan vi printe nøyaktig det antallet etiketter vi trenger akkurat når det passer. Vi kan også produsere nye etiketter raskt hvis vi for eksempel bestemmer oss for å lage en ny vintype, sier Odd. Fargeetikettskriveren Epson ColorWorks C3500 har separate DURABrite Ultra-blekkpatroner, noe som gir lave kostnader fordi kun fargene som faktisk benyttes må byttes. Og via LCD-skjermen kan man følge med på utskriftstatus og få informasjon om når patronene må byttes. - Både skriveren og den medfølgende programvaren er veldig enkel å bruke. Den er også en god investering versus å sette bort produksjonen eksternt, forteller Odd. Ekteparet Wollberg er opptatt av bærekraft og kortreiste opplevelser.
- Produksjon av egne etiketter passer også bra med kortreistfilosofien vår og er et lite miljøbidrag fordi det innebærer mindre frakt og kjøring, avslutter Odd Eugen Wollberg.

Les mer om Lerkekåsa vingård her.
Les mer om fargeetikettskrivere her.