TA-elektronikk_logo-roed
VELG TRYGT - BRUK FAGFOLK - SPØR OSS!
Kontakt
Kontaktside
Nedlasting
Nedlasting
teamviewer-logo
Fjernhjelp

Karbonbånd til etikettskrivere

Leverandør av alle typer karbonbånd til etikettskrivere og folieskrivere

Om karbonbånd

Karbonbånd (på engelsk thermal transfer ribbon) brukes i etikettskrivere når spesielle krav til holdbarhet på etikettene tilsier at man ikke kan bruke direkte thermo etiketter.
Båndet ligger som et mellomledd mellom selve skrivehodet på skriverne og etiketten/filmen det skal skrives på og når skrivehodet varmes opp for å lage utskrift er det dette karbonbånddet som smeltes ned i underlaget (etikett eller film).
Se illustrasjonstegning.
Det finnes veldig mange forskjellige typer, størrelser og kvaliteter av slike bånd og det er veldig viktig at man velger de båndene som er best mulig egnet til bruksområdet.
Thermal%20Transfer%20-%20No%20Title9aca

Typer og kvaliteter

Det finnes et utall av forskjellige kvaliteter og disse kan deles opp i flere hovedgrupper og undergrupper. Først og fremst skiller man mellom hovedtypene "flat edge" og "near edge".
Forskjellen på disse to hovedgruppene går på hvilken teknologi som er brukt i skrivehodene som sitter i skriverne hvor karbonbåndene brukes. På skrivere med "flat edge" skrivehoder ligger skrivehodet flatt ned mot overflaten det skal skrives på, mens på "near edge" ligger skrivehodet vinklet ned mot underlaget.
De aller fleste vanlige etikettskriverne på markedet i dag som f.ks. Datamax, Intermec/Honeywell, Sato, TSC, Zebra m.fl. benytter "flat edge" skrivehoder, men det finnes også enkelte vanlige etikettskrivere som bruker "near edge" (som f.ks. TEC/Toshiba). 
"Near edge" skrivehoder brukes på stort sett alle folieskrivere på markedet som f.ks Markem, Videojet, Allen, Zodiac, Domino, Willet, ICE Zodiac, Jaguar, Valentin m.fl. Slike folieskrivere skriver som regel direkte på en pakkefilm, men kan også skrive på etiketter.

Begge disse hovedgruppene deles så opp i undergrupper ut fra kvaliteten som behøves. Man skiller normalt sett mellom kvaliteten wax (voks), wax-resin (voks-harpiks) og resin (harpiks). Mer om disse kvalitetene under.
DSC9675_BW

Wax (voks)

Wax (på norsk voks) bånd er den rimeligste og enkleste kvaliteten. Disse egner seg KUN til papiretiketter og der man ikke stiller spesielle krav til slitestyrke på skriften. Disse båndene har lav smeltetemperatur dvs. at skrivehodet ikke behøver å avgi så sterk varme for å oppnå god utskriftskvalitet.
11542-9680940%20(1)

Wax/resin (voks/harpiks)

Dette er blandingsbånd som finnes i mange forskjellige varianter og både priser og egenskaper vil variere ganske mye innenfor denne kvaliteten. Forskjellen går først og fremst i hvor mye resin (harpiks) som brukes i de forskjellige kvalitetene. Enkelte bånd har gjerne bare noen få prosent resin (kalles ofte for wax enhanced resin), mens andre har en større prosentandel.
Kort fortalt vil en høyere andel resin gjøre at trykket sitter bedre og vil ha større motstandsdyktighet både mot fysisk og kjemisk slitasje.
Prisen stiger ganske proporsjonalt med med hvor mye resin det er i båndene og dess mer resin dess høyere smeltetemperatur.
Wax/resin er en allround kvalitet som egner seg til de fleste etikettmaterialer og har en kvalitet som er høy nok til de fleste formål. Er man usikker på hvilken båndtype man skal bruke velger man gjerne et wax/resin bånd.
Black-4-Thermal-Transfer-Ribbon

Resin (harpiks)

Resinbånd brukes der hvor man stiller ekstra høye krav til holdbarheten på etikettene og der hvor man skal skrive på spesielle typer etikettmaterialer. Det finnes flere forskjellige kvaliteter resin og alle har veldig god motstansdyktighet mot mekanisk påvirkning og slitasje slik at trykket sitter "som støpt". Det som skiller de forskjellige kvalitetene resin fra hverandre er først og fremst motstansdyktigheten mot kjemikalier og løsningsmidler. Blant annet finnes en kvalitet som kalles "ultra chemical resistant resin" som brukes der hvor man krever ekstrem holdbarhet og teksten skal tåle å vaskes med oljebaserte rensemidler (som f.eks. whitesprite). Holdbarheten på disse er fullt på høyde med det trykkeribransjen kaller for "silketrykk".
Resinbånd kan kun benyttes sammen med plast-/filmetiketter og vil ikke fungere mod papiretiketter. Båndene har høy smeltetemperatur og jo høyere smeltetemperatur, desto mer kreves det av skriveren som benyttes, og skriften vil sitte på etikettene.
thermal-ribbons-markem
brands-zebra-ribbon

Karbonbånd til Zebra

Zebra produserer sine egne kvaliteter karbonbånd i en mengde forskjellige størrelser. Vi kan skaffe de fleste i løpet av få dager og lagerfører også de mest populære på vårt lager på Sandnes. I tillegg til disse kan også mange av våre andre av standardbånd kunne benyttes i Zebra etikettskrivere. Legg merke til at ALLE karbonbånd til Zebra må være utoverspolet (CSO).

 » SE ALLE TYPER
1-970655-00-0_main

Karbonbånd til Honeywell

Som Zebra produserer også Honeywell (som tidliger het Intermec) sine egne kvaliteter i en mengde forskjellige størrelser. Vi kan skaffe de fleste i løpet av få dager og veldig mang av våre lagerførte standardbånd passer og i disse skriverne. De fleste(men ikke alle) av Honeywell etikettskrivere kan benytte både CSI (innoverspolte) og CSO (utoverspolte) karbonbånd.

 » SE ALLE TYPER
TSC-Barcode-Wax-Ribbon

Karbonbånd til TSC

TSC etikettskrivere er på generelll basis veldig fleksible med hensyn til hvilke typer karbånd man bruker, men det er selvfølgelig visse detaljer man må være oppmerksom på både med henysn til rulling og størrelse.
Spør oss!

 » SE ALLE TYPER
10243

Karbonbånd til Sato

SATO bruker i de aller fleste karbonbånd som er innoverspolte (CSI), men enkelte av de nyeste og mest moderne skriverne kan også benytte CSO. Så lenge man er nøye med at rulling og rullstørrelse er riktig kan de fleste av våre standardbånd benyttes i Sato etikettskrivere.​

 » SE ALLE TYPER
Folie

Karbonbånd til folieskrivere

Stort sett alle folieskrivere som brukes til å skrive direkte på pakkefilmen benytter såkalte "near edge" karbonbånd. Av produsenter kan nevnes Markem, Videojet, Allen, Zodiac, Domino, Willet, ICE Zodiac, Jaguar, Valentin m.fl. Vi lagerfører endel standardkvaliteter som passer i disse disse skriverne, men vil også kunne levere slike bånd i andre størrelser og kvaliteter. Spør oss!

 » SE ALLE TYPER
 
Black-4-Thermal-Transfer-Ribbon

"Skreddersydde" karbonbånd

Vi produserer karbonbånd i den kvaliteten og størrelsen du måtte ønske til de aller fleste etikett- og folieskrivere på markedet. Kort leveringstid, konkurransedyktige priser.

Våre eksperter på karbonbånd!

Det er ikke alltid like lett å finne akkurat hvilke karbonbånd som passer best så ikke nøl med å benytte vår ekspertise og spør oss!
kle_5585web
Torfinn Austrått
Daglig leder
Sted: Sandnes
kle_5556web
Jo Henning Selsvik
Teknisk leder
Sted: Sandnes
kle_5523web
Paul Eirik Jourdan
Senior salgskonsulent
Sted: Sandnes
TA-icons-chat-offline
Chat med oss: (Man-fre: 08:00 – 16:00)
TA-icons-phone_white
Ring oss: Telefon 51 66 65 17
TA-icons-email_white
E-post: post@taelektronikk.no
post@taelektronikk.no