TA-elektronikk_logo-roed
VELG TRYGT - BRUK FAGFOLK - SPØR OSS!
Kontakt
Nedlasting
teamviewer-logo
Fjernhjelp

Stor forskjell i utskriftshastighet på farge-etikettskrivere

Vår video demonstrerer hvor stor forskjell det er mellom teoretiske spesifikasjoner som oppgis av produsentene og hva som er faktisk utskriftshastighet.

Hva er hensikten med denne testen?
 

Farge-etikettskrivere har vært på markedet noen år, men det er først nå i senere tid at disse skriverne har blitt virkelig populære, da med Epson i spissen. Det er dog veldig mange modeller å velge mellom og det er store prisforskjeller på disse. Det er ikke alltid like lett å se hvorfor noen skrivere er mer kostbare enn andre, noe vi vil vise med vår filmatisering. Spesifikasjonene som er oppgitt på de fleste modellene er til dels svært misvisende og da er det viktig at man tar hensyn til den faktiske utskriftshastigheten når man velger skriver.
fargesamling

Hvordan utførte vi testen?
 

Etikettstørrelsen vi valgte er 50 x 100 mm siden denne kan benyttes i alle skriverne i testen. Designet er det samme på alle skriverne for at testene skal bli mest mulig sammenlignbar. Utskriftskvalitet ble satt til beste kvalitet på alle skriverne. Stoppeklokken ble startet når man trykket PRINT på utskriften. Det fremkommer tydelig av videoen at det er veldig store forskjeller mellom de forskjellige skrivere både hvor lang tid det går før utskrift starter (altså hvor lang tid skriverne behøver å prosessere data før den faktiske utskriften starter) og hvor kjapt skriverne skriver når de først har kommet i gang.

 
fargesamling2

Tekniske spesifikasjoner?
 

Foruten store forskjellig i teoretisk og faktisk utskriftshastighet mellom de forskjellige skriverne er det også store forskjeller mellom hvor store etikettruller de forskjellige skriverne kan benytte.Ytterpunktene er Brother VC-500W som kan benytte etikettruller på maks 5 m kontra Epson TM-C7500 som kan benytte inntil 150 m altså 30 ganger så mye(!). Man skal også være oppmerksom på at det er veldig stor forskjell på hvor mye blekk hver patron inneholder og dermed hvor kostbare skriverne er i bruk. Legg også spesielt merke til at en av skriverne i testen (Primera LX-500e) benytter en felles blekkpatron som inneholder alle farger og dermed kan bli veldig kostbar i bruk ettersom man må skifte hele blekkpatronen selv om den i praksis bare er tom for én av fire farger.

 
Farge-etikettskrivere Størrelse blekkpatroner Maks. bredde/lengde Oppgitt utskriftshastighet Faktisk utskriftshastighet
Brother VC-500W Benytter thermopapir 50 mm / 5 m 8 mm/sek (beste kvalitet) ca. 3 mm/sek
Primera LX-500e 1 x 24 ml 108 mm / 50 m Inntil 50 mm/sek ca. 3 mm/sek
Epson TM-C3500 4 x 32,5 ml 112 mm / 40 m 75 mm/sek (beste kvalitet) ca .31 mm/sek
Primera LX-900e 3 x 10,4 ml + 1 x 28 ml 210 mm / 75 m 51 mm/sek (beste kvalitet) ca. 23 mm/sek
Epson TM-C7500 4 x 294,3 ml 108 mm / 150 m Inntil 300 mm/sek ca. 303 mm/sek