TA-elektronikk_logo-roed
VELG TRYGT - BRUK FAGFOLK - SPØR OSS!
Kontakt
Nedlasting
teamviewer-logo
Fjernhjelp
13.oktober.2021

Smart-EX 02 | Vår eneste smarttelefon godkjent i Equinor systemet! | Sone 1 og sone 2

Smart-EX er en ATEX-sertifisert smarttelefon laget for tøff bruk.
csm 19-10-17 smart-ex-02 3 f9c64c8c26
eCom er et selskap under Pepperl+Fuchs paraplyen som har lang erfaring med ATEX-godkjente telefoner og nettbrett, og var først ute med produksjon av smarttelefon for ATEX sone 1. Deres andre generasjons telefon Smart-EX 02 er et glimrende bevis på dette. En stor 5" touchskjerm med Gorilla Glass og et kamera på hele 12 megapiksel gjør at den nesten føles som en hvilken som helst smarttelefon. Smart-EX 02 er bygget opp fra scratch med tanken om at den skal være EX godkjent. Telefonen er også tydelig robust og har en utforming som gjør at den kan mistes utallige ganger uten skader.

Kamera
Hovedkameraet er perfekt for fotografisk dokumentasjon, for eksempel av defekte komponenter på maskiner eller systemer. Takket være LED-blitsen kan du også ta bilder i mørke eller dårlige lysforhold, for eksempel inne i tanker. Videoopptak i Full HD-oppløsning (1080p) er selvfølgelig også mulig. Telefonen har både WIFI og 4G/LTE som gjør at den alltid er på nett. I tillegg har telefonen et 5MP kamera i front for videosamtaler.

Sertifisering
eCom har det siste året brukt mye tid på å utføre en rekke tester av Smart-EX. Tester som saltvannståke-test, vibrasjonstest og droptest. Droptest eller falltest er utført først etter MIL STD 810G, men også fra 6,5m i gassfylte omgivelser. Det er også blitt sertifisert fallsikring i denne sammenheng. Her er både selve fallsikringsproduktet testet og sertifisert, men også festeøret på telefonen.

Equinor approved
I den siste tiden har det kommet innstramminger i forhold til hvilke produkter som kan brukes i sone. Dette gjelder spesielt installasjoner operert av Equinor. De har en liste over sertifiserte produkter, og av alle telefoner og nettbrett vi tilbyr er produktene fra eCom eneste som er godkjent. Er man usikker på det produktet man har i dag anbefaler vi å ta kontakt med Equinor og sjekke om enheten er Equinor approved.

I tillegg til fysiske tester er det begynt å bli satt krav rundt software. Eldre versjoner av Android vil ikke lengre få sikkerhetsoppdateringer og er dermed en mulig risiko. Smart-EX er Android Enterprise Recommended og leveres med Android 10 (utrullingen av Android 11 er i gang).

Produkter
Hele produktserien til eCom er altså nå blitt godkjent hos Equinor. Det gjelder Smart-EX både i ATEX sone 1 og ATEX sone 2.  Tab-EX 02, nettbrettet fra eCom, også blitt godkjent. Dette nettbrettet finnes også i både sone 1 og sone 2. I tillegg er Tab-EX PRO i sone 2 godkjent. Dette er et nettbrett med større skjerm og kraftigere prosessor. 

Samarbeidspartner
Vi er stolte over å være approved partner med eCom, og vårt unike og tette samarbeid gjør at vi sikrer kunden meget god oppfølging i ettertid. Vi lagerfører Smart-EX 02 DZ1 (ATEX sone 1) i Sandnes, og kan tilby med SIM-kort for svært kort leveringstid. Ta kontakt med oss i dag for en hyggelig prat om hvilke løsninger vi kan finne for deg og din bedrift.