TA-elektronikk_logo-roed
VELG TRYGT - BRUK FAGFOLK - SPØR OSS!
Kontakt
Kontaktside
Nedlasting
Nedlasting
teamviewer-logo
Fjernhjelp
17.februar.2021

Hvorfor lage egne produktetiketter i farge?

Nå kan du enkelt selv skrive ut tilpassede fargeetiketter som hever inntrykket av ditt produkt. Bruk av farger gir deg muligheten til å skille produktene dine fra konkurrentene, og hjelper kundene med å gjenkjenne merkevaren din umiddelbart.
Her er Aavar Stava med en Epson TM-C3500 fargeskriver som skal klargjøres til bruk.
Her er Aavar med en Epson TM-C3500 fargeskriver som skal klargjøres til bruk.
Farge-etikettskrivere har vært på markedet i en del år nå. Det har vært og er skrivere som bruker teknologier som for eksempel thermo transfer teknikk (med fire forskjellige farger karbon-bånd) og laserteknologi. Begge disse teknologiene er svært kostbare, og de er til dels svært avanserte og mekanisk sårbare. På grunn av dette er utbredelsen av denne typen skrivere i markedet svært begrenset. Trykkmetoden som dermed har blitt mest utbredt er blekkskrivere.
 

Fordeler med egen fargeetikettskriver:

Med en fargeetikettskriver har man fleksibilitet til å skrive ut etiketter umiddelbart, bytte emballasjeuttrykket på få minutter, og raskt begynne å merke nye produkter med farge. Våre fargeetikettskrivere fra blant annet Epson kan i mange tilfeller også integreres med eksisterende programvare. Tradisjonelt sett så har produsenter brukt samme forhåndstrykte etikettdesign på alle produktene, der ofte kun teksten og strekkoden har vært forskjellig i et forsøk på å redusere emballasjekostnadene. Med muligheten til å skrive ut farge-etiketter på få minutter, har man fleksibilitet til å lage en unik etikett for hvert eneste produkt uavhengig av om man trenger én eller tusen like etiketter. Dette hjelper forbrukeren med å skille produktene fra hverandre i butikkhyllen.

 

En etikettskriver med farge gir stor frihet med tanke på variasjon og kreativitet.

Man kan enkelt skrive ut én eller tusen etiketter med nøyaktig det motivet man ønsker. Man blir dermed ikke sittende med et stort lager av etiketter man ikke får brukt og man må heller ikke vente i ukesvis dersom det er en endring i designet. Man slipper også å sitte igjen med ubrukte etiketter som må kastes dersom det er endringer i design eller forskrifter.

Med en egen fargeetikettskriver kan man redusere kostnaden for kortsiktige produktsykluser, små mengder etiketter, og gjør det samtidig mulig for bedrifter å erstatte varelager med "just in time» produksjonspraksis. Selv med "verdens beste" lagerstyring er det dessverre vanskelig å forutsi hvor mange etiketter det faktisk bli brukt i en periode før man ønsker å endre produktuttrykket eller det kommer en forskriftsendring som krever at man endrer designet på etiketten. Ved tradisjonelt etikettrykk ønsker trykkeriet at man kjøper et stort antall etiketter for å få en rimelig pris per etikett. For å presse prisen ned kjøper man da ofte mye mer enn man trenger på nåværende tidspunkt. Resultatet er da ofte at man kjøper inn et stort antall etiketter (gjerne med flere ulike design) som man ikke får brukt før de enten har et utgått design eller blir stygge. Med en fargeetikettskriver er man kun avhengig av å kjøpe etiketter i riktig størrelse. Man kan dermed bruke samme fysiske etikettrull på en mengde forskjellige produkter og slipper dermed å ha et stort lager med ulike etiketter.
epson-colorworks-banners

Med en egen fargeetikettskriver er man alltid klar til å merke de produktene man ønsker på kort varsel.

For produsenter i høyt regulerte bransjer som legemidler, medisinsk utstyr, farlige kjemikalier og i økende grad matvarer, er det viktig at etiketten oppfyller myndighetskrav og interne systemer. Med en egen fargeetikettskriver koster det ingenting å legge til eller fjerne etikettinnhold. Dette er en stor fordel for produsenter i regulerte bransjer fordi en etikettendring er en kostbar affære. Merking av kjemikalier (GHS/CLP) er også et eksempel på myndighetskrav som har tvunget fram en designendring. Ved å lage fargeetiketter selv med en egen fargeetikettskriver kan produsenten selv sørge for at etiketten til enhver tid tilfredsstiller myndighetenes krav.

Fordeler og ulemper med tradisjonelt etikettrykk:

Tradisjonelt sett så har det blitt brukt store trykkerimaskiner til trykking av fargeetiketter og eventuelt ettertrykk med sort tekst ved bruk av en enkel termoetikettskriver. Fordelen med denne tradisjonelle måten å gjøre det på er at man får et veldig fint trykk til en rimelig penge hvis man bestiller store mengder samtidig.
Ulempen er at man må ta inn store kvantum for å holde prisene nede, og man kan ikke gjøre endringer på etikettene underveis. Mange ender opp med å kaste de etikettene som ble til overs, noe som er ugunstig både fra et kostnadsperspektiv, men ikke minst fra et miljøperspektiv. 
 
TA Elektronikk har de siste årene levert mange hundre fargeetikettskrivere i hele Norge og har opparbeidet oss høy kompetanse og god erfaring med disse skriverne. Vi er ett av få firma i Europa sertifisert som "EPSON Colour Label+ Partner GOLD". Vi har jevnlige kurs for å opprettholde vår høye kompetanse på farge-etikettskrivere og vi kan også til enhver tid tilby konkurransedyktige priser på disse produktene enten det gjelder skrivere eller rekvisita til disse. I tillegg til har vi i løpet av 30 år tilegnet oss stor kompetanse på etiketter og etikettskrivere generelt. Vi vet hvor viktig det er at de passer sammen og kan derfor tilby både standard og spesialtilpassede etikettløsninger.

Les mer om fargeetikettskrivere her.