TA-elektronikk_logo-roed
VELG TRYGT - BRUK FAGFOLK - SPØR OSS!
Kontakt
Kontaktside
Nedlasting
Nedlasting
teamviewer-logo
Fjernhjelp
08.mai.2023

GS1 Digital Link

GS1, verdens største organisasjon for standardisering av strekkoder og elektronisk produktinformasjon, har utviklet en ny type strekkode som vil revolusjonere måten produkter blir sporet og identifisert på.
gs1-digital-link-barcode
GS1, verdens største organisasjon for standardisering av strekkoder og elektronisk produktinformasjon, har utviklet en ny type strekkode som vil revolusjonere måten produkter blir sporet og identifisert på. Den nye strekkoden, kalt GS1 Digital Link, vil erstatte den nåværende strekkoden som har vært i bruk i over 50 år.

For sluttkunde
GS1 Digital Link er ikke bare en strekkode, men en unik identifikator som kan inneholde mye mer informasjon enn en vanlig strekkode. Den nye strekkoden bruker en internettbasert identifikator (URL) som kobler fysiske produkter til digitale opplysninger og tjenester. Dette betyr at kunder kan skanne strekkoden med en smarttelefon eller annen enhet, og umiddelbart få tilgang til viktig produktinformasjon som ingredienser, allergener, bærekraftighet, produktets opprinnelse og mer. Den kan også brukes til å spore produkter gjennom hele leveransekjeden, fra produsent til forbruker, og vil dermed bidra til å redusere matsvinn og forbedre forbrukeropplevelsen.
 
Hvordan får man tilgang til GS1 Digital Link
For å kunne bruke GS1 Digital Link trenger bedrifter en GS1 Global Trade Item Number (GTIN), som er en unik identifikator som brukes til å identifisere produkter globalt. Bedrifter kan også legge til andre attributter i strekkoden, for eksempel serienummer, produksjonsdato og batchnummer, avhengig av behovene til virksomheten og produktet. Dette kan man få ved å ta kontakt med GS1 her: https://gs1.no/
1226px-logo gs1 svg

 
TA Elektronikk - komplett leverandør av hardware
TA Elektronikk, en komplett leverandør av etiketter, etikettskrivere og strekkodelesere, vil være en verdifull partner for bedrifter som ønsker å implementere GS1 Digital Link. TA Elektronikk kan levere alt kunden har behov for av etiketter, etikettskrivere og strekkodelesere, og kan tilby rådgivning og opplæring for å sikre en smidig overgang til den nye strekkoden.

For butikken
For butikkene som tar i bruk GS1 Digital Link vil fordelene være mange. De vil få enklere system på hvilke varer og antall som nærmer seg utløpsdato. Dette vil føre til mindre manuell telling som fører til færre feil, og det vil sikre mindre matsvinn. En annen fordel med GS1 Digital Link er at den er skalerbar og kan brukes av alle typer bedrifter, uansett størrelse og bransje. Den kan integreres i eksisterende systemer og arbeidsflyter, og vil bidra til å forenkle og effektivisere prosessene.
 
Fordeler for alle
GS1 Digital Link vil ha stor innvirkning på forbrukeropplevelsen og påvirke hvordan bedrifter driver virksomheten sin. Med den økte tilgjengeligheten av produktinformasjon vil forbrukere kunne ta mer informerte beslutninger om produktene de kjøper, og bedrifter vil kunne forbedre sin markedsføring og merkevarebygging. Samtidig vil muligheten for å spore produkter gjennom hele leveransekjeden bidra til å redusere matsvinn og øke effektiviteten i forsyningskjeden.
 
Avslutning
GS1 Digital Link vil gradvis bli implementert i alle sektorer og vil sørge for bedre informasjon til forbrukerne og bedre sporing av produktene. TA Elektronikk er klar til å hjelpe bedrifter med å ta i bruk denne nye teknologien og sikre en smidig overgang til den nye strekkoden. Alt i alt vil vi argumentere for at dette er en løsning som på lang sikt er god for miljøet, forbruker og for butikken som selger varene.
 
Ønskes mer informasjon kan det finnes på via denne linken: https://www.gs1digital.link/ (Merk at dette ikke er GS1's nettside og kun en informasjonsside.)