TA-elektronikk_logo-roed
VELG TRYGT - BRUK FAGFOLK - SPØR OSS!
Kontakt
Kontaktside
Nedlasting
Nedlasting
teamviewer-logo
Fjernhjelp
22.februar.2022

Etiketter - Hovedforskjellen mellom direkte thermo og thermo transfer.

Det er i hovedsak to hovedkategorier vi deler etiketter og etikettskrivere inn i. Det er direkte thermo (DT) og thermo transfer (TT).

Direkte thermo

Direkte thermo er normalt hvite papiretiketter med thermobelegg. Etikettene har holdbarhet på inntil et halvt år, men det er mange faktorer som spiller inn. Sollys (UV-stråling) gjør at etikettene vil gulne og trykket vil forsvinne mye raskere. Man trykker på etikettene ved hjelp av varme fra skrivehodet. Etiketten har et varmefølsomt belegg som gjør at det blir trykk. Skrivehodet har vanligvis en oppløsning på 203, 300 eller 600 dpi og får dermed et tydelig trykk ned i etiketten.
Noen av fordelene med direkte thermo er at man ikke trenger toner, blekk eller karbonbånd (fargebånd) slik at det er veldig rimelig i bruk. Etikettene kan i tillegg brukes i fryser uten problemer gitt at de festes på em overflate med temperatur over 5 °C.
Ulempen er kortere varighet, lite motstandsdyktig mot sol og ikke vanntett.
Typiske bruksområder er varemerking (D-pak, F-pak, T-pak, fraktetiketter, hyllemerking etc.).
 

Termo transfer

Termo transfer finnes i alle mulige farger og materialer. Etikettene har betydelig bedre holdbarhet, og avhengig av materiale og lim kan de beste vare i 10+ år utendørs. Mange av etikettene vil krakelere etter noen år utendørs, men vi har for eksempel gjennomfarget vinyl som gir uslåelig holdbarhet. Her er ikke etiketten i seg selv varmefølsom, men man bruker et karbonbånd til å skape trykk. Dette båndet smeltes over på etiketten og gjør at man får et holdbart trykk. Ettersom det finnes mange materialer og overflater er det viktig at dere velger riktig karbonbånd til deres behov og etikett. Disse etikettene er ofte i plast, og tåler dermed godt med fuktighet.

Fordelen med termo transfer er som forklart lang holdbarhet og at de tåler tøff bruk. I tillegg kan alle termo transfer skrivere brukes både med direkte termo og termo transfer etiketter.
Ulempen med termo transfer er at det er mer kostbart ved at det krever karbonbånd for utskrift i tillegg til at etikettene er mer kostbare i seg selv.
Typiske bruksområder er utendørs- og varig merking der en har høye krav til holdbarhet og kvalitet.

Det er viktig å ha en leverandør som har kompetanse på feltet slik at dere får riktig utstyr til jobben. Det er store variasjoner både i pris og kvalitet på etiketter og karbonbånd. Kombinerer man feil type karbonbånd med feil type etiketter kan man enkelt skrape trykket rett av.
TA Elektronikk har over 30 år i bransjen, og har ansatte med ekstremt høy kunnskap. Dette gjør at med oss som leverandør får du alltid riktig produkt til jobben. Vi sjekker hva produktene skal brukes til og tilbyr produktene våre basert på svarene vi får.
Velg trygt – Bruk fagfolk – SPØR OSS

Bildet under viser våre mest solgte småskrivere fra Zebra. Til venstre har vi Zebra ZD421t og til høyre har vi Zebra ZD421d. I modellnavnet viser 421t til transfer og 421d til direct. ZD421t (høyre) har montert karbonbånd i øvre del av skriveren.