TA-elektronikk_logo-roed
VELG TRYGT - BRUK FAGFOLK - SPØR OSS!
Kontakt
Nedlasting
teamviewer-logo
Fjernhjelp
30.august.2021

TA Etikett

Komplett merkesystem for veiing og merking av produkter. Sikrer profesjonell merking av varene, samtidig som man oppfyller alle krav fra mattilsynet. Les om erfaringene til Jens Eide AS rundt TA Etikett!
jo ta etikett
Hva er det?
Ta Etikett er et komplett merkesystem for veiing og merking av produkter. Systemet benyttes i flere ulike bransjer med alt fra næringsmiddelproduksjon som slakteri/kjøtthandlere, fiskeri, gartneri, ysterier, bakerier, til trevareindustri, logistikk og annen industri der en har behov for produktmerking. Vekten kan godkjennes for kjøp og salg og koblet sammen med en etikettskriver som skriver ut en valgt etikett på signal fra vekten. Etiketten kan designes i medfølgende program, og man kan ha alt fra produksjonsdato, best før dato, pris per kilo, pris, etc. Systemet er ypperlig også for mindre bedrifter/gårder som driver i liten skala, men som også selger på bondens marked eller REKOring etc. Da sikrer man profesjonell merking av varene, samtidig som man oppfyller alle krav fra mattilsynet. Systemet kan også benyttes uten tilkoblet vekt. Da har man kun en frittstående etikettskriver.

Kundeomtale
Vi har tatt en prat med Kim Bygland hos Jens Eide AS. De har vært en god kunde av TA Elektronikk siden 2009, og har 14 TA Etikett-system stående i tillegg til pallevekter og etiketter. Jens Eide holder til på Gaupemyrheia 16 i Lillesand og har drevet med slakt siden 1946! De har vunnet flere priser både for sine produkter og design. I 2020 omsatte de for nesten 150 millioner.

 «TA Etikett har vært i bruk i 12-13 år uten nevneverdig nedetid. I tillegg er vi veldig godt fornøyd med kompetansen TA Elektronikk innehar, og da spesielt Jo Henning som er spesialist på TA Etikett. Uansett problem ordnes det kjapt og enkelt via telefon eller fjernstyring» sier Kim. Jens Eide bruker systemet til etikettering av produkter og varer som skal ut til storhusholdning og dagligvare, men også mer og mer mot returordning til bønder. Jens Eide slakter dyr på oppdrag fra bonden og deler de opp etter ønske og merker produktene. Videre blir kjøttstykkene sendt tilbake til bonden for salg på bondens marked, REKO-ring eller lignende. «Vi i Jens Eide AS er meget godt fornøyde med løsningen TA Etikett og kan varmt anbefale den videre til andre» avslutter Kim.
  
Hva trenger man?
Produktet er utviklet basert på kunnskap vi har opparbeidet oss etter 30 år i bransjen. Det skal være enkelt å bruke samtidig som man har utrolig mange valgmuligheter. Man trenger en skriver og eventuelt en vekt som kobles sammen via kabel. Vi bruker ofte Ohaus Defender 3000 kontrollvekt, men andre Ohaus vekter kan også benyttes. Denne kobles sammen med en Honeywell PM43 etikettskriver og TA Etikett programvare. Skriver og vekt kan så plasseres hvor som helst og kan brukes som et frittstående system uten at en PC trenger å være tilkoblet. Hvert enkelt produkt hentes så enkelt fram via skriverens innebygde numeriske tastatur. Norsk bruksanvisning medfølger (gjelder TA Etikett). 
 
Hvordan fungerer TA Etikett?
Systemet fungerer ved at man designer sine egne etiketter på PC via den medfølgende programvaren BarTender UltraLite. Her kan man fritt velge etikettstørrelse og utforme etiketten med så mange store og små felt som man selv ønsker og plassere disse hvordan man måtte ønske på etiketten. Etikettene kan tilpasses med varenavn, deklarasjon (inkludert allergen-merking), datoer, strekkoder, logo etc. Man kan lagre hvert design som en egen fil, eller man kan velge å ha et eller flere design knyttet opp imot en felles produkt-database i Microsoft Excel. Alle varer gis så et unikt produkt-/varenummer og overføres til etikettskriver. Har man behov for totaletiketter (sum-etiketter) finnes det også støtte for dette slik at en kan ha egne etiketter til esker og paller med egnede strekkoder som behøves, gjerne inkludert GTIN-nummer, best før dato og lot-nummer. Systemet kan også utvides med enda en slaveskriver slik at eskeetikett kan skrives ut på en egen etikettstørrelse som gjerne er større enn en produktetikett.
 
Etter at filen med design på etikett er lagt over på skriveren kan man koble fra PC, og systemet betjenes deretter fra tastaturet på skriveren. Da er det bare å legge varen som skal veies på vekten, og når den får et stabilt signal sender den informasjon til skriveren som skriver ut etiketten med valgt informasjon og vekt. Skriveren har i tillegg mulighet til å samle opp bakpapiret slik at etiketten presenteres ferdig delt fra bakpapiret og det er meget kjapt og enkelt å ta etiketten og påføre varen/produktet.
 
Kan man få inn logo eller farger på etiketten?
Ønsker man å få et mer profesjonelt produkt kan man bruke forhåndstrykte etiketter med farge. Da kan for eksempel logo og bilde være forhåndstrykket i farger, og systemet påfører så variabel tekst i sort ved utskrift. Det er også mulig å legge inn egen logo og skrive den i sort. Mulighetene er mange og som totalleverandør vil vi kunne levere et komplett system slik at man har én leverandør å forholde seg til enten det gjelder vekter, etikettskrivere, programvare eller etiketter.

Klikk her for å se mer informasjon om de forskjellige løsningene eller ta kontakt med oss! 


 
Chat med oss:
(Man-fre: 08:00 – 16:00)
Sandnes: Telefon 51 66 65 17
Oslo: Telefon 992 85 812 
E-post: post@taelektronikk.no
E-post Oslo: espen@taelektronikk.no