TA-elektronikk_logo-roed
VELG TRYGT - BRUK FAGFOLK - SPØR OSS!
Kontakt
Nedlasting
teamviewer-logo
Fjernhjelp
06.februar.2021

Har du behov for å merke produkter eller sendinger i din bedrift?

De fleste bedrifter har et behov for merking av noe slag. Alt fra fraktetiketter på sendinger ut, til merking av produkter eller innkjøpte varer. Det finnes svært mange muligheter for hvordan dette skal løses.
Torfinn har mange års erfaring og kunnskap med etiketter og etikettskrivere.
Torfinn har mange års erfaring og kunnskap med etiketter og etikettskrivere.
Hvilken type etikett skal jeg velge?

Den enkleste løsningen er å kjøpe ferdigtrykte etiketter i små kvantum. For små bedrifter vil dette være en god løsning, da deres forbruk av merking/etiketter er lavt. Er det snakk om et høyere antall i løpet av året blir det fort kostbart. Da er det mulig å kjøpe inn etiketter på rull, en etikettskriver, og et program som kan lage etiketten etter dine ønsker. Det finnes et hav av forskjellige etiketter. Størrelse, kvalitet, limtype og om den kan skrives på med farge er noen av variablene. De vanligste etikettene er av varmefølsomt papir, som ved hjelp av varme punkter i skrivehode får trykk. Disse etikettene fungerer godt innendørs, men er sensitive for lys. I sterkt sollys, eller i et uteklima vil etikettene bli misfarget og trykket vil vise dårligere.
Da anbefaler vi enten å skrive på etiketten ved hjelp av et karbonbånd. Båndet smeltes inn i etiketten, og gir et trykk som er mer holdbart, og ikke heller vil falme. Trenger du etiketter som tåler tåler både fukt, sollys og ellers tøffe påkjenninger er plast/filmetiketter å anbefale. De tåler ubegrenset med fukt, og er svært motstandsdyktige mot å falme i sollys. Våre etiketter kan leveres med både standard permanent lim, avtagbart lim og fryselim.
Zebra etikettskriver
Zebra etikettskriver
Hvilken type etikettskriver skal jeg velge?

I hovedsak deles det inn i etikettskrivere, og farge etikettskrivere. Som navnet tilsier kan etikettskrivere skrive i svart, som stort sett dekker de fleste behov. I noen tilfeller kan det lønne seg å bruke forhåndstrykte fargeetiketter, for så å trykke variabel tekst i svart underveis. Farge etikettskrivere kan skrive i fullfarge, og gir muligheter til å ha blant annet bilder og logo med korrekt fargegjengivning. Disse er gunstige for å blant annet merking av produkter.
Etiketten må har gode klebeegenskaper
Zebra ZD420 serien er Norges mest solgte
Våre etiketter leveres både på rull, og i brettet (fanfold) versjoner. De vanligste diameterne er 40mm kjerne, og 76mm kjerne. 40mm kjerne er ment for mindre etikettskrivere hvor rullen skal stå inni skriveren. Dette er for eksempel en Zebra ZD420 d/t, en liten og kompakt printer som er en av våre desidert mest solgte printere. 76mm kjerne passer godt til større skrivere, som for eksempel Honeywell PM42.
Fordelen ved å velge brettet/fanfold etiketter er at du har tilgang til svært mange etiketter uten å måtte skifte rull.
Har du spørsmål angående etiketter, ikke nøl med å ta kontakt. Vi har 30 års erfaring på feltet, og våre eksperter står klare til å hjelpe deg med ditt behov.